maanantai 7. lokakuuta 2013

Syksy on metsästyksen aikaa...

Taas on viikkoja mennyt kun olen viimeksi tänne kirjoitellut. Kesä on jo kääntynyt syksyyn mikä meillä merkitsee keskittymistä rakkaaseen metsästys harrastukseemme. Alkuun metsästellen kyyhkysiä ja sorsalintuja. Syksyn edetessä alkaa mahdollisuus kokeilla ajattaa jänistä mutta juuri silloin sitten aloitti Riesa juoksunsa ja kohta perässä Ronja myös. Riesaa ollaan tämän jälkeen jo päästetty juoksemaan mutta Ronja joutuu vielä olemaan arestissa pari päivää. Roopea tyttöjen juoksut ovat haitanneet siinä määrin että on protestiksi raapinut oven uuteen uskoon ja oven pieli paneelit myös. Kyseessä vielä meidän kasturoitu, pumppuvikainen, 9-vuotias vanha herra Roope joka ei ole koskaan tuhonnut mitään muuta kuin leluja kuluttamalla leikkien ne puhki. Nähtävästi eristäminen toiseen huoneeseen ei ollut oman arvonsa tuntevalle Roopelle mieleen ja osoitti mieltään myöskin karsimalla mun ison limoviikunani alimmat oksat joihin ylettyi. Koirien juoksujen ajan olemme käyty kanalintu metsällä ja Ari on meille tänä syksynä paistit metsästä tuonut. Itsellä saalis on jäänyt puolukoihin ja sieniin. Hirvestys alkaakin meidän hirviporukalla kaksi viikkoa myöhässä eli tulevana lauantaina 12.10 me vasta pakataan eväät reppuun ja sytytellään kylmemmässä hirvipassissa tervas tulia. Aatu harmaata ollaan muutamia kertoja käytetty metsässä haukkuttamassa hirviä ja hakemassa lisäkuntoa.

Meille muutti myös lisävahvistusta Lapualta Sikkomaan kennellistä Talvitien Jaanalta ja Markulta. Sikkomaan Beata - Piina tyttönen. Piina otettiin täysin ajo mielessä. Jos vaikka vanhemmiten oppisi jänisten kauhuksi. Piinan vanhemmat ovat kumpikin Ruotsista lähtöisin ja asuvat täällä Suomessa. Kumpikin Piinan vanhempi on Suomen ajokäyttövalioita ja valioituneet 1,7-vuoden iässä. Piina on syntynyt 23.6.13 joten on vasta 15 viikkoinen. Metsä retkiä ollaan tehty nyt muutamia sienestyksen merkeissä. Aika näyttää mitä meidän Piinaavasta pirusta tulee.

Vietimme myös Luolarassin C-pentujen kanssa pentutapaamista Äänekosken ryhmänäyttelyn yhteydessä. Kävimme näyttelyn yhteydessä näyttely sääntöjä lävitse. Illalla vietimme yhteistä aikaa saunoen, syöden ja koirat samalla leikkien. Seuraavana päivänä kävimme verijäljestyksen alkeita lävitse ja tehtiin harjoitus jälkiä jotta päästään siihenkin koe muotoon tutuksi. Kävimme myös kurkkaamassa naapurimme villisikoja ja samalla siinä "herättelemässä" riistaviettiä. Siitä oli sitten hyvä lähteä luola treeneihin ja tuntuihan riistaviettiä löytyvän. Kiitos kaikille mukana olleille. Jos vaikka joskus saataisiin se isompi pentutapaaminen järjestettyä :)