Ronja


C.i.b Ee Fi No Mva Fi No Kva-L Fi Kva-M Keski-Maan Eowyn
Lyhytkarvainen mäyräkoira
Sukupuoli: narttu
Väri: punainen
Syntynyt: 15.1.2006
Selkäkuvattu: tulos K1
Polvet tutkittu: tulos 0/0
Silmät peilattu: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Jalostustarkastettu vuonna 2008
Kasvattajat: Kuisma Inari ja Kimmo, Pietarsaari
Ronja tuli meille toiseksi luolakoiraksi, mikä oli hyvä juttu, koska Ronja pienuutensa vuoksi mahtuu ahtaampiin paikkoihin paremmin mihin Roope ei pääsisi. Samalla sain itselleni koiran, jolla sain toteuttaa unelmaani käydä näyttelyissä ja mahdollisuuden käydä rodunomaisissa kokeissa.
Ronjalla metsästämme pääasiassa pienpetoja. Jäniksenjälkiä Ronja seuraa tarkasti mutta on tiukka äänen annon kanssa, mikä on ollut haitaksi jänismetsällä. Onneksi gepsitutkat on keksitty. Kanalintuihin kiinnostusta löytyy mutta tiukan äänen takia ei anna ääntä kuin linnun lähtiessä sen nenän edestä. Tiukka ääni taas on luolametsällä hyväksi, koska tuolloin tietää varmasti elukan olevan kuonon edessä. Mejän osalta kiinnostusta on tullut iän myötä lisää.
Ronja on kotioloissa se, joka yrittää viedä kaiken huomion, ja on meidän Duracell-pupu. Pyörälenkin jälkeenkin tuntuu energiaa riittävän ja joskus tuntuu, että eikö se siltä koskaan lopu. Neiti ei kysele saako tulla sänkyyn ja käskyn joutuu joskus sanomaan kolmesti ennen kuin se mahtuu sen paksuun kalloon. Erittäin ihmisrakas luonne.Näyttelyarvostelut:

Tuuri 24.5.2014, tuomari: Marjo Nygård
Jäntevä, erinomaisessa kunnossa esitetty 8v. veteraani. Kaunislinjainen pää. Oikea purenta. Hyvä kaula ja eturinta ja eturaajat. Erinomainen, pitkä rintakehä. Ok takakulmaukset. Tasapainoiset, vetävät liikkeet.
Vet Eri Vek1 SA PN2 VET ROP


Eno 3.2.2008, tuomari Tuula Savolainen
Tyypiltään erinomainen. Hyvät mittasuhteet ja sukupuolileima. Kaunislinjainen pää. Tummat silmät. Purenta ok. Kaula voisi olla pitempi. Hyvä eturinta. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä, tilava, kokoon sopiva runko. Hyvä karvaanlaatu. Suorat edestakaisin liikkeet. Sivuliikkeissä hyvä askelpituus.
Käy Eri Käk1 Pn1 Sert Fin Mva Vsp


Kangasniemi 9.6.2007, tuomari Riitta Lahtovaara
Erinomaista tyyppiä oleva, pitkälinjaisen feminiininen. Kaunis pitkä pää. Riittävä kaula. Tyylikäs ylälinja. Riittävä eturinta. Riittävät kulmaukset mutta hieman lyhyet liikkeet. Erinomainen karvapeite. Pitkät vapaat sivuliikkeet. Luonne ok.
Jun Eri Juk1 Pn1 Sert Rop Ryp3


Outokumpu 21.4.2007, tuomari Harri Lehkonen
Keskikokoinen, tyylikäs, ryhdikäs narttu. Kaunis pitkä pää. Lavat voisivat olla hieman viistommat. Oikeat mittasuhteet. Riittävät takakulmaukset. Esiintyy iloisesti. Liikkuu hyvällä askeleella.
Jun Eri Juk1 Pn1 Sert Rop

Luolakoearvostelut:

LUME-koe Äänekoski/Sumiainen 28.2.2010, tuomari Kari Airiainen
Arvostelu
Metsästysinto: Hyvä
Haku: Hyvä
Tehokkuus: Erinomainen (Tehokas pysäytys)
Kestävyys: Hyvä
Haukku: Hyvä
Yhteistyökyky: Hyvä
Käyttäytyminen: Hyvä
Tuomarikertomus:
Koepesänä vanha kiviraunio pellonreunassa, laaja, vaativa. Koira innolla luolaan, lyhyen haun jälkeen koira löytää riistan. Aloittaa haukun, pitää riistan tehokkaasti paikallaan, pysäyttää riistan. Luola avattiin, saaliiksi saatiin supikoira. Koiran paikannukseen käytettiin luolatutkaa.
Työskentelyaika Haku: 5min Riistatyöskentely: 70min
LUME1 Hyväksytty


LUME-koe Sumiainen 6.9.2009, tuomari Jori Vanhatalo
Arvostelu:
Metsästysinto: Hyvä
Haku: Hyvä
Tehokkuus: Hyvä
Kestävyys: Hyvä
Haukku: Hyvä
Yhteistyökyky: Hyvä
Käyttäytyminen: Hyvä
Tuomarikertomus:
Hiekkapesä, kaksi kulku aukkoa, syvyys n.1 metri(todettu tutkalla). Keskivaikea. Koira innokkaasti luolaan. Löytää riistan lyhyen haun jälkeen ja aloittaa painostuksen, jota kestää kokeen loppuun. Luolaa avattaessa koira pysäyttää riistan. Saaliiksi saadaan Supikoira.
Työskentelyaika Haku: 3min Riistatyöskentely: 92min
LUME1 Hyväksytty


Ristiina 9.5.2009, tuomari Karoliina Viitamäki
Tavoite: A
Ahdinkoputken läpäisy: Vaivaton, ripeä.
Tyhjän luolan tarkistus: Lähes äänetön & täydellinen, mietiskelevä.
Arvostelu: Koira nopeasti luolaan. Kaivautuu helposti läpi hiekan. Voimakas ilmoitushaukku luukulla. Luukkujen auettua kettu siirtyy oikeaan peräpesään. Koira seuraa nopeasti ja aloittaa työskentelyn madalluksen takaa edeten määrätietoisesti kohden kettua. Kettu iskee voimakkaasti, jonka seurauksena koira hetkeksi perääntyy ja pitää hiljaisen hetken. Tämän jälkeen koira tekee ratkaisunsa hyökäten voimakkaasti perääntymättä lainkaan. Koe keskeytetään yhteenoton välttämiseksi. Onnittelut uudelle käyttövaliolle!
Koeaika: 7 min
Koetulos: A50


Tuusniemi 13.9.2008, tuomari Matti Hartikka
Tavoite: A
Ahdinkoputken läpäisy: Läpi.
Tyhjän luolan tarkistus: Täydellinen, äänetön.
Arvostelu: Koira rauhallisesti luolaan. Kaivaa hiekan hyvin hitaasti, lähes 5 min. Luukulla kuuluva haukku. Avauksesta kettu siirtyy haarapesään. Koira seuraa ja painostaa ketun siirtymään oikeaan peräpesään. Koira aloittaa painostuksen haukkuen madalluksen alta mutta riittävä voima ja aloitteet puuttuvat. Lisää terävyyttä.
Koetulos: B42


Muurasjärvi 16.12.2007, tuomari Pentti Jokela
Tavoite: D-B
Ahdinkoputken läpäisy: Läpi, kerää virtaa.
Tyhjän luolan tarkistus: Hyväksytty, lähes täydellinen, kutsusta ulos.
Arvostelu: Koira hyvin luolastoon. Hyvä, kuuluva ilmoitus haukku. Luukkujen auettua riista siirtyy oikeaan päätepesään, jonne koira seuraa ja aloittaa kiivaan ja kuuluvan haukkutyöskentelyn. Koe keskeytetään koiran erinomaiseen riistatyöskentelyyn.
Koeaika: 5min, koetulos: B42


Tuusniemi 15.9.2007, tuomari Pekka Heikkinen
Tavoite: D-B
Ahdinkoputken läpäisy: Hyvä, nopea.
Tyhjän luolan tarkistus: Äänetön, täydellinen.
Arvostelu: Koira luolaan ja luukulle. Ilmoitushaukkua, kettu oikeaan peräpesään. Koira seuraa ja aloittaa työskentelyn haukkuen lähietäisyydeltä. Koira painostaa ketun aivan peräpesän perille. Hyvää työskentelyä läpi erän.
Koetulos: B 43