sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Ketun mehtuuta ja Kajaanin Tammi näyttely 9.1.2011

Kävimme Kajaanin Kansainvälisessä näyttelyssä Ronjan ja Osmon(Ares) voimin.
Tuomarina toimi Paavo Mattila.
Ronja oli Paras narttu kisassa neljäs ja Osmo Eh:llä nuorten luokan kilpailuluokassa toinen.

Ronjan arvostelu:

Kunis narttu jolla hyvänmallinen pää, kaunis ilme ja kaula. Hyvä rintakehä, ylälinja ja raajat. Korkeahko häntä. Liikkuu hyvin. Mielyttävä luonne.

Osmon arvostelu:

Hyvä nuori uros. Hyvä pään pituus. Kallo-osa hieman taakse laskenut. Hyvä kaula. Rintakehä voisi olla hieman pidempi. Jäntevä selkä. Korkeahko häntä. Hyvin kulmautuneet raajat. Saisi liikkua sulavammin. Hyvä luonne.

Elisa esittämässä Osmoa kehässä.


Oltiin 8.1.2011 katselemassa ketun jälkiä veljeni Amerikankettukoiran ajokoetta varten mutta kaksi kettua mitkä löydettiin olivat valmiina louhossa. Toiseen niistä laskettiin Roope hakuun ja ei aikaakaan kun haukku rähinä oli päällä. Reilun tunnin työskentelyn jälkeen luulimme ettei Roope saa kettua liikkeelle mutta miehiinkin tuli vipinää kun Roopen haukku tuli lähelle luolan suuta. Kettu ampaisi lumen alta nopeiden haulikko miesten hollille ja kettu saatiin eräksi.




Loppiaisena pääsi Ari ampumaan Amerikankettukoiran Donnan ajoon ketun.


Viikko sitten Uudenvuoden päivänä Roope painosti kettua vanhan riihen alla. Kun Roope oli työskennellyt tunnin eikä ollut saanut kettua ajettua pihalle, laskin Ronjan mukaan hommiin. Koirat ja kettu vetivät rinkiä riihen alla pari tuntia eikä kettu suostunut tulemaan pihalle haulikko miesten hollille. Saatiin Ronja otettua pois tieltä. Roope oli työskennellyt miltein 4,5 tuntia ketun kanssa riihen alla kun meno rupesi kummaltakin hieman hyytymään. Lopulta päästiin kettu ampumaan monien vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen.

Kiitos kaikille metsällä mukana olijoille. Ilman yhteistyötä ei homma pelaisi.